Over Gentle Jachthondentraining

Over mij

Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Roy en wat begon als een keertje bij Gentle kijken of ik wat meer met mijn hond kon gaan doen dan de standaard gehoorzaamheidstraining groeide al snel uit tot mijn grootste passie. Mijn eerste hond, Jinx, is een Weimaraner reu. Hij was 1 jaar oud toen ik besloot jachthondentraining met hem te gaan doen.

Edwin heeft op dat moment net zijn school (Gentle) gestart en heeft een plekje voor mij en Jinx. Ik ben hem voor altijd dankbaar dat hij mij met deze sport heeft laten kennismaken. Met veel plezier sta ik elke week op het veld en zie ik hoe Jinx geniet en ik daarmee zelf ook. De band tussen Jinx en mijzelf lijkt bij elke training beter te worden. Als er tijdens de lessen “handjes” nodig zijn, help ik graag mee en al snel zie ik hoeveel je kunt leren als je ook eens aan de andere kant staat (niet de cursist, maar de trainer).

Hierna gaat het snel. Ik doe mee aan wedstrijden en zet daarna in op SJP diploma’s. Om mij verder te verdiepen in de jachthondensport koop ik boeken van verschillende trainers en leer hier veel van. Ik pas deze inzichten toe, maar kijk ook goed naar mijn hond en mijzelf en voeg de opgedane kennis uit de boeken samen met mijn eigen opgedane ervaringen.

Tijdens afwezigheid van de trainer geef ik les en daar wordt het idee geopperd: “zou jij zelf geen trainer willen worden”? Hierna gaat het snel en ik besluit een opleiding te volgen tot kynologisch instructeur bij de “Martin Gaus Academie”. Daarnaast loop ik daar ook diverse malen stage. Ik krijg de kans om de school over te nemen van Laura en pak deze kans met beide handen aan.

Ik vind het belangrijk om te trainen met plezier en op succes. Ik ben van mening dat je daarmee een hond krijgt die zeker is van zichzelf en met veel plezier met jou werkt.

Over Gentle Jachthondentraining

Gentle Jachthondentraining is opgericht door Edwin van Erkelens.
De naam is ontstaan uit de betekenis van de namen Yentel en Maru. Dit zijn de twee Duitse Staande Langharen van Edwin & Laura.

  • Yentel komt uit het Jiddisch: Yentl en betekent aardig en vriendelijk.
  • De naam Maru komt uit het Nieuw-Zeelands en betekent gentle (aardig en vriendelijk).

Beide hondennamen hebben de basis gelegd voor Gentle Jachthondentraining.

Gentle wordt geassocieerd met hoffelijk, vriendelijk, vrolijk en voorkomend; de wijze waarop Gentle Jachthondentraining lesgeeft.